R e a c t i e s   v a n   C l i ë n t e n

Ik heb me vanaf de eerste sessie bij Kirsten op mijn gemak gevoeld. Kirsten schetst een veilige omgeving waar alles kan en mag en waar niet geoordeeld wordt. Ze was gelukkig totaal niet zweverig, maar nam de tijd om uit te leggen wat psychosynthese inhoudt en at ik wel en niet van haar kon verwachten. Desondanks had ik wel enige scepsis over het gebruik van krukjes (lees: opstellingen)... Maar Kirstens krukjes sessies zijn ontzettend waardevol gebleken!
Daar waar ik voorheen nogal emotioneel reageerde kan ik nu een stap terug nemen, de situatie inschatten en van daaruit reageren. Ik heb mezelf op een andere manier leren kennen, mezelf geaccepteerd zoals ik ben en ben aardiger voor mezelf geworden. Het belangrijkste is echter dat ik de regie weer terug heb.

Natuurlijk is dat niet in één sessie gebeurd. Er ging wat graafwerk aan vooraf en ik heb gehuild, getierd en regelmatig geroepen dat ik klaar was met de sessies. Maar uiteindelijk heeft het me heel veel opgeleverd. Doordat er ruimte was voor al mijn emoties, hoefde ik er niet meer tegen te vechten en kwam er eindelijk rust.

Rachel, 35 jaar

___________________________________________________________________

Met veel plezier, maar toch ook met moeilijke momenten heb ik deelgenomen aan de sessies van Kirsten Koetsier. Confronterend en verhelderend vond ik het. De sessies bestaan niet alleen uit praten, maar juist uit doen en ondervinden. Mijn ervaring is dat je hierdoor veel sneller tot de kern van het probleem komt en kunt achterhalen waar het uit voortkomt en hoe je dit patroon kunt doorbreken. Het is een keuze hoe je reageert in een bepaalde situatie en Kirsten heeft mij doen inzien dat ik die keuze kan maken, ondanks hetgeen ik vanuit mijn opvoeding heb meegekregen of wat ik denk dat mijn omgeving van mij verwacht. Ik heb dit traject doorlopen op het moment dat ik in mijn werk vastliep en niet meer wist welke richting ik op wilde. Nu sta ik aan het begin van een nieuwe weg en deze ga ik met veel enthousiasme en vertrouwen tegemoet.

Julia, 30 jaar

___________________________________________________________________

Voordat ik bij Kirsten kwam, was ik al geruime tijd op zoek naar een coach of een psycholoog, in ieder geval iemand die mij kan begeleiden met m'n gevoel. Waarom was ik op zoek naar zo iemand? Ik merkte dat ik heel veel muurtjes om mezelf heb gebouwd, zoveel dat ik niet meer erbij kon, bij kon bij mezelf. Dat ik zelfs niet meer kon huilen als ik alleen thuis was en verdrietig was. Dit voelde niet goed, ik moest dit met iemand bespreken. Door mijn Shiatsu therapeut ben ik verwezen naar Kirsten. Ik heb nog wel paar maanden daarmee gewacht met contact opnemen. Durfde ik het wel, want dicht van binnen wist ik dat ik alleen maar zou gaan huilen als ik bij haar was en ik wilde niet dat anderen zagen hoeveel verdriet ik had, maar ik moest dit niet alleen doen voor mij, maar ook voor mijn kinderen. Echt, bij alle sessies heb ik gehuild en ze kwamen ook gewoon, ik hoefde geen moeite te doen. Het was ook heerlijk, daardoor merkte ik dat ik loskwam, alleen door het huilen.. Ik merkte dat ik thuis ook weer kon huilen als ik alleen was. Door de sessies kon ik ook patronen bij mijzelf ontdekken, hoe ik altijd gereageerd heb op situaties en nu zag ik ook hoe ik deze patronen kon doorbreken, op een andere manier reageren. Ik val nog steeds in m'n oude gewoontes, maar stap voor stap gaat het beter. Weet ik hoe ik moet handelen en hierdoor is er ook rust gekomen in mij. Dichter bij m'n gevoel ben ik gekomen. Ik ben er nog niet, maar Kirsten heeft de eerste aanzet gegeven en daar ben ik haar heel dankbaar voor. De sessies heb ik heerlijk ervaren en ook eerlijk.
Ze heeft mij in mijn waarde gelaten, mij zelf laten denken en voelen. Dankjewel hiervoor.

Sanne, 36 jaar

___________________________________________________________________

Bij Kirsten heb ik geleerd om de dingen die ik meemaak in een ander perspectief te zien. Door wat er gebeurt en hoe het je raakt van een afstandje te bekijken komt het los en kan het beter geanalyseerd worden. Als je dan de kern van de zaak te pakken hebt weet je ook beter hoe je ermee om kunt gaan.

Rianne, 50 jaar

___________________________________________________________________

Ik wil je enorm danken voor je positieve bijdrage aan mijn terugkeer naar mezelf! Was alle gesprekken meer dan dubbel en dwars waard!! Hoewel natuurlijk nog steeds met ups and downs, denk ik dat ik vorig jaar een blijvende verandering heb gemaakt. Weliswaar zelf gedaan, maar je hebt wel heel erg geholpen dat pad te vinden. Ben je daar enorm dankbaar voor.

Mathijs, 35 jaar ___________________________________________________________________