V i s i e

Mijn visie op het begeleiden van mensen is o.a. geïnspireerd door het werk van Roberto Assagioli en dat van Stephen Covey. Assagioli’s Psychosynthese vertaalt een holistische visie op de mens naar een positieve en praktische psychologie. Het besteedt aandacht aan de vragen en problemen, maar ook aan de ontwikkeling van innerlijke rust in de mens.

Iedereen beschikt over een vast innerlijk rustpunt, alleen is onze aandacht vaak naar buiten gericht. We laten ons vaak leiden door gedachten, gevoelens, lichaamsreacties, verlangens etc. Die helpen ons enerzijds het leven vorm te geven, onze persoonlijkheid uit te drukken, doelen te stellen, contacten te maken, lief te hebben enzovoorts. Maar wie anderzijds niet regelmatig stilstaat en reflecteert op zichzelf, verliest contact met innerlijke rust.

Wie zich alleen laat leiden door anderen, vindt zijn eigen weg niet. Wie alleen doet wat hij zelf wil, loopt vroeg of laat ook vast. Wie zich leert afstemmen op beide, raakt geïnspireerd en ontdekt ruimte voor spiritualiteit in het dagelijks leven.

Soms is een praktische en doelmatige benadering effectief dmv coaching, soms is iets anders nodig, gaat het meer om persoonlijke ontwikkeling dmv counselling. Psychosynthese biedt deze ruimte en desgewenst combineer ik dit met:

  • Lichaamswerk
  • Systemisch werken
  • Kernkwaliteiten
  • Transactionele Analyse