C o a c h i n g

Als coach werk ik voor bedrijven en particulieren

“We must be willing to get rid of the life we’ve planned, so as to have the life that is waiting for us” - Joseph Campbell

Je voelt je betrokken bij je werk en steekt er veel tijd en energie in. Toch ben je niet tevreden. Je bent vaak moe en gestrest en je hebt het idee dat je wordt geleefd door je agenda. Alsof de energie langzaam uit je wegloopt. Waarom was je dit werk ook al weer begonnen? Wat is jouw bijdrage aan de maatschappij / de organisatie / de klant of client? Hoe hervind je plezier en raak je weer geinspireerd?

Misschien ligt het anders. Heeft je onvrede meer te maken met de balans werk en privé. Geef je alles op je werk en heb je thuis geen energie meer. Heb je weinig aandacht voor je partneren en/of kinderen en voel je schuldig, maar het lukt je niet om dit te veranderen. Je leven verliest kleur. Je verlangt naar rust en echt contact met elkaar en een ontspannen sfeer in huis.

Soms gebeurt er iets heftigs, waardoor je leven ineens op de kop staat. Alles wat je altijd deed lijkt onbelangrijk, en toch gaat het leven door. Hoe ga je hiermee om?

De aanpak
Onvrede in je leven is een signaal dat er iets in je leven aan het veranderen is. Je merkt het bijvoorbeeld aan lichamelijke ongemakken, of emoties die met je aan de haal gaan en aan gedachten die niet stoppen. Of je ervaart een gemis aan zin en bezieling in je werk en leven. Zolang je deze signalen negeert of onderdrukt, blijft onvrede bestaan en ben je overgeleverd aan de waan van de dag.

Als coach help ik je juist te kijken naar deze signalen, het ongemak te ervaren en te onderzoeken. Het is er niet voor niets. Ik help je ook om er weer met afstand naar te kijken, vanuit je innerlijke warnemer. Van hieruit ben je in staat om andere keuzes te maken, die beter bij je passen op dit moment. Je ervaart meer sturing in leven en werk.

Als coach werk ik vanuit de huidige situatie (heden) van een cliënt en samen onderzoeken we de gewenste situatie of het doel (toekomst). Ik ondersteun je bij het behalen van deze doelen. Privé of in werksituaties.

Tijdens een traject onderzoeken we:

 • welke reacties heb je in deze situatie?
 • welk gedrag laat je (niet) zien?
 • waarin blokkeer je?
 • wie of wat heb je nodig om iets te veranderen?
Voorbeelden van doelen zijn:

 • ik ervaar meer energie en rust tijdens het werk
 • ik communiceer directer en duidelijker met collega’s en leidinggevenden, partner, kinderen
 • ik ben duidelijk over waar mijn grenzen liggen
 • ik heb meer vertrouwen in eigen capaciteiten en ben minder afhankelijk van andermans
     mening
 • ik ervaar meer creativiteit, kracht, humor in mijn werk en contacten
 • ik neem meer initiatief en heb minder last van uitstelgedrag
Wil je meer weten? Neem contact op via het contactformulier voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 min. Voor meer informatie over prijzen zie contact & tarieven.