C o u n s e l l i n g

Als counsellor richt ik me op persoonlijke ontwikkeling en bewustwording.

Counselvragen hebben te maken ‘belemmeringen’ of ‘blokkades’ of ‘conflicten’ die mensen ervaren in het dagelijks leven. Soms is niet zo duidelijk hoe dit komt. Wel is duidelijk dat het energie kost. Je kunt er mentaal, emotioneel en/of fysiek veel last van hebben. Wanneer jijzelf, of je omgeving daar te veel last van ondervindt, is het zinvol begeleiding te zoeken.

‘Vanaf nu is het leven van mij, voor de tijd die ik heb hier op aarde. Het verlangen dat bracht me bij wat ik miste en wat ik kreeg’ – vrij vertaald uit Gabriëlla’s song uit de film ‘As it is in Heaven’.

Counselling helpt je bewustworden van (oude) patronen en werkt aan het doorbreken hiervan. Problemen zijn vaak ook hobbels in het leven die je juist uitdagen om je verder te ontwikkelen. Je huidige aanpak werkt blijkbaar niet meer, tijd om je te bezinnen op nieuwe passender keuzes. Hoe?

We kijken naar situaties van nu en onderzoeken de oplossingen je in het verleden hebt gekozen. Vaak is het lastig om dit onder ogen te zien. Als het nodig is, ga ik als counselor confrontaties niet uit de weg, want bewustwording is een voorwaarde om andere keuzes te leren maken. Als het makkelijk was, had je dit al lang gedaan! Tegelijkertijd onderzoeken en ontwikkelen we de kwaliteiten en potenties je hierbij nodig hebt.

Cliënten ervaren meer levenslust en stuurmanskracht in hun leven. Ze steken meer energie te steken in zaken die werkelijk van belang zijn, en maken zich minder druk om zaken waar je toch niets aan kunt veranderen.

Bij een counseltraject kun je denken aan:

  • Meer inzicht in denken, voelen en lichaamsreacties
  • Bewustwording van je persoonlijke kwaliteiten en valkuilen
  • In zicht in het omgaan met jezelf, in het contact met anderen, en met de wereld om je heen
  • Bewustwording van ego-stukken en een sturend en waarnemend rustpunt in jezelf
  • Inzicht en ontwikkeling van de wil
  • Diepere drijfveren en verlangens die aan je gedrag ten grondslag liggen
  • Ontwikkelen van je spirituele vermogens
Kirsten Koetsier bied persoonlijke begeleiding in haar praktijk in :
MOOOF-Den Haag (gratis parkeren)
Binckhorstlaan 135
2516 BA Den Haag
Tel: 06-43087532
in Den Haag.

Zij is als daarnaast trainer verbonden aan Centrum Psychosynthese Holland in Amersfoort